18  пътни знаци със слънчево захранване Внимание – деца! бяха

...
18  пътни знаци със слънчево захранване Внимание – деца! бяха
Коментари Харесай

Соларни знаци пазят децата в Монтана

18  пътни знаци със слънчево зареждане „ Внимание – деца! ” бяха инсталирани по най-натоварените улици и кръстовища в Монтана. Инициативата е на Ротари клуб –Монтана и е финансирана със средства, събрани от  организацията.

В края на предходната година на коледния си бал ротарианците в регионалния град събраха 13 000 лв., с които  закупиха 18 светещи пътни знаци „ Внимание – деца ” със слънчево зареждане. Тези дни предупредителните табели бяха сложени на девет сектора с интензивно прекосяване на деца и пешеходци – пред учебни заведения, детски градини и на други невралгични места. Светещите знаци ще понижат пътно транспортни катастрофи и броя на потърпевшите по улиците деца, надяват се донорите. Стойността на осъществените от Ротари клуб в Монтана планове към този момент надвишава 150 000лв.

На  предстоящия коледен бал в Монтана ротарианците ще предложат на търг картини на учен Светлин Русев,  проф. Георги Чапкънов, професор Галилей Симеонов и други майстори на четката и длетото, а събраните средства ще вложат в последваща благотворителна самодейност.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР